Învățare prin joacă: Micuții de la Școala Iorga Slatina și-au confecționat singuri sorcovele și au aflat povestea acestui obicei

142

O serie de activități off-screen și în afara școlii, de învățare prin joacă pentru copii, derulează în această perioadă clasa a II-aB de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Slatina. Profesoara Tatiana Iana a ales ca Povestea de decembrie predată altfel pentru copiii de la clasă să cuprindă activități practice, specifice Sărbătorilor de Iarnă, care să îi încânte pe copii, să le dezvolte imaginația și îndemânarea, dar și să-i determine să înțeleagă importanța obiceiurilor, tradițiilor. O astfel de lecție s-a derulat azi cu ajutorul atelierelor de creație organizate de Muzeului Județean Olt.

A fost bucurie mare azi la clasa a II-aB de la Școala N. Iorga Slatina, când prof.înv. Tatiana Iana a mutat ora de AVAP (Arte vizuale şi abilităţi practice) la Muzeul Județean Olt. Lecția predată a fost una care a necesitat îndemânare și i-a plasat pe copii în atmosfera feerică a Sărbătorilor de Iarnă. Pentru că sorcova este printre cele mai cunoscute obiceiuri legate de venirea Anului Nou, iar versurile sunt învățate de toți copiii și sunt greu de uitat, au fost alese atelierele de creație organziate de muzeu în această perioadă, respectiv cel de confecționat stele și sorcove. Iar încântarea realizării propriei sorcove a fost maximă, crenguța de lemn în jurul căruia s-au împletit flori de hârtie colorată fiind transformată cu iscusință în obiectul cu care vor putea merge la colindat.

Seria de activități din cadrul Poveștii de decembrie va continua pentru elevii de la Iorga cu colinde la instituții publice, alte ateliere la Biblioteca Județeană în cadrul cărora vor fi ucenici ai lui Moș Crăciun, împodobirea bradului clasei, participarea la o premieră a teatrului de Copii Colibri, vizite la muzeele de științe și artă Craiova și târgul de Crăciun.

Și alți copii le pot urma exemplul și pot participa la atelierele de creație de la Muzeul Județean Olt, deschise până pe data de  20 decembrie.

Program:

  • JOI, 8 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12,00 atelier de pictură pe sticlă
  • VINERI, 9 DECEMBRIE – ora 9,00 atelier de stele sau sorcove; ora 11 atelier de pictură pe sticlă
  • LUNI, 12 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă
  • MARȚI, 13 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă
  • MIERCURI, 14 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă
  • JOI, 15 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă
  • VINERI, 16 DECEMBRIE – ora 9,00 atelier de stele sau sorcove; ora 11 atelier de pictură pe sticlă
  • LUNI, 19 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove; ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă
  • MARȚI, 20 DECEMBRIE – ora 10,00 atelier de stele sau sorcove;  ora 12.00 atelier de pictură pe sticlă.