24 de elevi și 2 profesori din Franța, schimb de experiență la Colegiul Greceanu Slatina, într-un proiect internațional

273
Foto: Facebook Colegiul Național Radu Greceanu Slatina

Colegiul Național Radu Greceanu Slatina este, în aceste zile, gazda unei echipe de elevi și profesori de la un liceu francez, în cadrul unui proiect internațional cu finanțare europeană. Schimbul de experiență româno- francez a demarat în anul 2020.

24 de levi și 2 profesori de la un liceu francez le întorc azi vizita slătinenilor de la Colegiul Radu Greceanu, după ce în perioada 31 martie -7 aprilie, 24 de elevi slătineni, însoțiți de profesorii Andreea Radu, Daniela Iancu și Valeria Badea au vizitat meleagurile francize. Parteneriatul colegiului din Satina cu Liceul Denis Diderot din Langres, Franța a fost încheiat în urmă cu doi ani, în cadrul unui Proiectului Internațional Erasmus+ Ka229 Let’s make Europe live together/ Ensemble faisons vivre l’Europe. Delegația franceză a avut ieri prima zi de vizită plină de activități.

,,Ziua 1 s-a desfășurat cordial, elevii au fost primiți în școală și au vizitat clasele și laboratoarele, biblioteca și amfiteatrul, apoi au mers la Muzeul Județean de Istorie și Catedrala Episcopală. După-amiaza a continuat cu vizita la Crama Avincis, de pe domeniul Vila Dobrușa, din renumita zonă viticolă Drăgășani.,, a transmis Colegiul Greceanu.

Proiectul cuprinde patru mobilități (două pentru profesorii români și francezi și două pentru 24 de elevi din colegiul din Slatina și alți 24 din liceul francez). Obiectivele acestuia sunt: îmbunătățirea abilităților de comunicare într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, germană); punerea în scenă a unei piese de teatru în limba română și în limba franceză de către elevii celor două licee; realizarea de studii de caz care au ca punct de plecare orașele partenere: Slatina și Langres; protejarea mediului prin derularea unor activități de reciclare.