Circulație reluată fără restricții pe strada Tunari din Slatina

71

Autoritățile slătinene au decis să redeschidă circulația fără restricții pe strada Tunari chiar dacă investiția nu a fost finalizată. Lucrările vor fi reluate în primăvară când vremea va permite executarea lor la nivelul de calitate dorit. Decizia vine după ce pe strada în cauză mai sunt de executat diverse lucrări de introducere a unor utilități. În ultima vreme, pe strada Tunari s-a circulat pe un singur sens.

Primăria Slatina a transmis, printr-un comunicat de presă, că a decis reluarea circulației pe strada Tunari, chiar dacă proiectuld e investiții în zonă nu a fost finalizat.

„Primăria Municipiului Slatina anunță stadiul lucrărilor privind asfaltarea străzii Tunari, astfel vă informăm că lucrările de asfaltare nu sunt finalizate. Se cunoaște faptul că pe stradă vor mai fi intervenții la rețeaua de gaze naturale, iar lucrările vor fi terminate în primăvara anului următor.

Pentru a nu se circula cu restricții (sens unic) sau pe suprafata neasfaltată (zonele pe care s-a făcut supralărgirea străzii, aflate la nivel de piatră spartă și balast), a fost realizat doar stratul de bază (primul strat de asfalt).

Având în vedere că stratul de uzură va fi realizat ulterior, există zone unde execuția stratului de bază a fost făcută provizoriu, respectiv racordurile cu drumurile laterale, inclusiv racordul cu strada Dragănești și Bd. A.I. Cuza, urmând ca înainte de aşternerea stratului de uzură, aceste porțiuni să fie frezate şi reflăcute conform proiectului tehnic”, se susține în comunicat.

Autoritățile își cer scuze că, pentru o perioadă scurtă, circulația în zonă nu se desfășoară în cele mai bune condiții, dar promit că la finalizarea lucrărilor care vor fi reluate în primăvară, după ce vor fi introduse anumite utilități în zonă și vremea va permite, în zonă deplasarea va fi una confortabilă și în siguranță.

„Ridicarea la cotă a căminelor de vizitare nu s-a realizat la cota din proiect pentru a nu produce pagube autovehiculelor, acestea vor fi aduse la nivel înaintea turnării stratului de uzură. Garanția lucrărilor este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada execuției și vă asigurăm că la finalizarea lucrărilor pe strada mai sus menționată se vor respecta toate standardele de calitate conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini şi în conformitate cu normativele legale în vigoare”, se mai arată în documentul amintit.

Lucrările ce se execută pe strada Tunari au o garanţie de cinci ani, conform contractului semnat de municipalitate.

Lucrările de pe strada Tunari prevăd reducerea trotuarelor și realizarea de locuri de parcare. În plus, strada va fi semnalizată corespunzător nivelului de trafic din \zonă.

Valoarea totală a investiţiei depășește 1,5 milioane lei.