Ziua de 1 Decembrie marcată cum se cuvine și la Slatina, în ciuda vremii și a vremurilor

152

Mii de slătineni au răspuns invitației primarului Emil Moț de a participa la manifestările menite să marcheze Ziua Națională. Acestea s-au desfășurat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și au debutat cu o slujbă religioasă în memoria celor care au contribuit la făurirea României Mari. Nu au lipsit mesajul premierului, momentele depunerii de coroane, defilarea gărzii de onoare și masa românească tradițională pentru această zi.

Vremea urâtă nu i-a împiedicat pe slătineni să participe la manifestările dedicate împlinirii a 104 ani de la Marea Unire. Mii de oameni, de vârste diferite, cu tricolor în mână sau cocardă tricoloră au asistat la evenimentul desfășurat la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din centrul municipiului care a debutat cu o slujbă religioasă.

Ele au continuat cu mesajul transmis, prin intermediul prefectului de Olt, Florin Homorean, de premierul Nicolae Ciucă.

Mesaje pentru români, în general, și slătineni în special, au transmis și liderii administrației locale, primarul municipiului Emil Moț și președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Principalele instituții, organizații și partide politice au depus coroane de flori la statuia domnitorului. Surpriza a reprezentt-o coroana depusă de Partidul Comunist Secolul XXI.

Manifestărle dedicate acestei zile extrem de importante pentru România s-au încheiat cu parada militară la care au luat parte reprezentanți ai  MapN și ai structurilor din subordinea MAI.

 

Participanții au fost invitați, după doi ani de pauză, să participe la masa tradițională pentru această zi deosebită.