VIDEO/ Polițiștii olteni s-au întrecut ieri în poligon la tragere cu armamentul din dotare

58

Polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat și desfășurat ieri, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, campionatul de tir. Oamenii legii s-au întrecut, individual și pe echipe, la trageri cu armamentul din dotare. Cei mai buni au fost premiați.

Ieri, la Poligonul de tragere al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina a fost organizat de către Serviciul de Pregătire Profesională al IPJ Olt, în colaborare cu Asociația Sportivă „Dinamo” Slatina, Campionatul de tir.
În cadrul concursului au fost executate ședințe de tragere individuală, dar și pe echipe, cu armamentul din dotare, la ținta piept cu cercuri, de la distanțe de 20 și 25 de metri și au avut ca scop dezvoltarea deprinderilor trăgătorilor pentru executarea unui foc precis, în condiții de stres simultan (fizic și psihic).
,,Campionatul de tir urmărește ca, în procesul de pregătire a personalului, instrucția tragerii să constituie o disciplină de bază, care să vizeze formarea și perfecționarea deprinderilor necesare îndeplinirii în bune condiții a ședințelor de tragere, formarea calităților morale și de luptă, pentru îndeplinirea cu randament sporit a sarcinilor și misiunilor încredințate.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
La finalul concursului, primii trei clasați la proba individuală au primit medalii și diplome, iar la proba pe echipe au primit cupe și diplome, ceilalți concurenți fiind și aceștia premiați cu diplome.