Ofertă de muncă pentru 30 de îngrijitori persoane în Danemarca. Angajații, cursați înainte gratuit în limba daneză, salariul pornește de la 2050 euro net/lună

42

O firmă daneză caută în România prin intermediul Serviciului Eures 30 de îngrijitori de persoane. Cei interesați trebuie să aibă cel puțin un an de experiență. Joburile sunt pe durată nedeterminată, primăria din Lolland asigurând sprijin la găsirea cazării.

În această perioadă, angajatorii din Spațiul Economic European oferă românilor care doresc să lucreze peste hotare 118 locuri de muncă vacante. Printre oferte se numără și cea făcută de o firmă daneză care caută 30 de angajați să lucreze în centre de îngrijire persoane, cât și în locuințe particulare.

Cei interesați trebuie să fie absolvenți de liceu, să aibă pregătire în domeniu, 1 an experiență în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice/ geriatrie. ,,Se solicită cazierul judiciar. In timpul serviciului nu se permite fumatul, consumul de băuturi alcoolice. Salariații trebuie să aibă cunoștințe despre anatomie, igienă, prevenirea infecțiilor, nutriție etc. Salariații vor învăța să utilizeze cele mai noi tehnologii digitale în domeniu. Dacă aplicația candidatului este acceptată, acesta va trebui să urmeze un curs on line de limba daneză, înainte de a pleca din România; cursul este gratuit, durează 3 luni, de 2 ori pe săptămână. Primul curs va fi în  aprilie 2023.,, transmite Eures.

Salariul pornește de la aproximativ 2050 euro net/lună, se va negocia cu angajatorul și se va stabili în funcție de îndemânarea și experiența salariatului. Turele lucrate între orele 17.00 – 06.00 se plătesc suplimentar, la fel și orele lucrate în timpul weekendului/ sărbătorilor legale. Primăria asigură sprijin la găsirea cazării, costul acesteia fiind suportat de lucrător, între 400-700 euro/lună. Salariații au dreptul la concediu anual plătit, la diferite scheme de fonduri de pensii, concediu plătit de maternitate, se plătesc concediile medicale. Se poate acorda sprijin și pentru găsirea unui loc de muncă pentru partenerul/ partenera lucrătorului, școlarizare gratuită pentru copii.

Contractul este pe durată nedeterminată. Termenul limită pentru aplicare este 18 decembrie.

Oltenii interesați de job se pot adresa pentru informații suplimentare și ajutor consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Oucparea Foței de Muncă Olt ori pot aplica online cu CV și scrisoare de intenție în limba engleză în care să explice motivul pentru care se aplică și motivația de a locui în DK la dresa:a https://lolland.career.emply.com/…/employees…/ayzsv4/en . Interviurile de pre-selecție vor fi online, în decembrie 2022 și ianuarie 2023.