23 de jandarmi, avansați în grad de IJJ Olt/ FOTO

145

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt a fost desfășurată o activitate festivă, în cadrul căreia 23 jandarmi au fost avansaţi în grad.

Trei ofițeri și 20 de subofițeri din cadrul IJJ Olt și-au primit azi noile grade în cadrul unei ceremonii. Festivitatea de înaintare în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a fost organizată pentru ofițeri și subofițeri care, în activitatea desfășurată, s-au distins prin modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite în îndeplinirea atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

,,După prezentarea Ordinelor de înaintare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad pentru jandarmii avansați, colonel Emanuel-Theodor Botan – inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt a înmânat noile grade militare celor avansați. Totodată au fost prezentate şi Ordinele inspectorului șef prin care personalul unității a fost recompensat cu mulţumiri, felicitări și citare prin Ordinul de Zi pe Unitate. Felicitări tuturor celor avansaţi și mult succes pe mai departe!,, declară cpt. Luminița Floricel, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei oltene.

În conformitate cu prevederile legale și a regulamentelor militare, jandarmii pot fi înaintaţi în grad înainte de termen, de Ziua Armei- la 3 Aprilie şi de Ziua Națională a României- la 1 Decembrie.