Primăria Caracal va publica pe site lista patronilor cu restanțe la bugetul local

102

Administrația caracaleană a luat decizia de a publica de acum înainte lista cu societățile care nu-și plătesc impozitele și taxele locale la timp, în scopul descurajării acumulării de restanțe mari, creșterea încasărilor și evitarea luării de măsuri de executare silită. Aleșii locali vor discuta propunerea făcută de către primarul In Doldurea în viitoarea ședință de Consiliu Local.

Toți agenții economici care vor cumula restanțe la bugetul local mai mari de 10.000 de lei vor fi publicați de către Primăria Caracal pe pagina virtuală a administrației municipale. Publicarea unei liste a rușinii cu debitorii persoane juridice care nu-și plătesc obligațiile fiscale are drept scop descurajarea acumulării de arierate bugetare de către această categorie de contribuabili.
Lista va fi realizată pe baza evidențelor fiscale existente la nivelul Serviciului Impozite și Taxe al primăriei. Actualizarea sa se va face trimestrial, iar eliminarea din listă a celor care-și plătesc dările va fi operată în termen de 15 zile.