Cele mai multe familii marginalizate în România care locuiesc în condiții improprii sunt în județele Sibiu (1355), Olt (850), Mureș (761) și Bihor (722), potrivit unui raport al Consiliului Economic și Social (CES), care face referire la datele Ministerului Muncii. Datele fac referire la anul 2021. Oltul își menține a doua poziție pe țară deținută și în anul 2020, însă atunci avea de trei ori mai multe familii sărace.
Deși se cunoaște faptul că sunt județe precum Galați, Vâlcea, Vrancea, Ialomița și altele cu un număr semnificativ de familii sărace, potrivit datelor Ministerului Muncii acestea figurează cu zero familii și persoane care locuiesc în condiții precare. În fruntea topului sărăciei se află județele Sibiu și Olt.
Județul Olt raportează, potrivit unui raport al Consiliului Economic și Social (CES) citat de hotnews.ro, un număr de 850 de familii sărace în anul 2021, cu peste o treime mai puține decât în anul precedent, când figura în statistici cu 2540 de familii care trăiesc în condiții improprii. Cel mai ridicat număr din ultimul deceniu s-a înregistrat în anul 2017, când județul avea 4563 de familii ce locuiau în condiții improprii.
Dacă la nivelul Uniunii Europene, valoarea medie a populației totale care nu are nici baie, nici duș în propria locuință a fost de 1,6% (2020), pentru România a fost de 21,6%. Țara noastră se află pe ultimul loc, la mare diferență față de următoarea în clasament, Letonia (9%).