Ruina Ștrandului din Progresul, transformată de Primăria Slatina în SkatePark, amfiteatru în aer liber și zone de joacă și agrement

225

De 18 ani lăsată în paragină, Baza de Agrement Dumitru Dobrescu din Slatina, cunoscută drept Ștrandul din Progresul, va fi reabilitată. Anul viitor va demara construcția, speră Primăria Slatina, după 13 de la preluarea din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, timp în care administrația municipală s-a lovit de birocrație. În acest moment se reface studiul de fezabilitate, valoarea proiectului prin care vechiul ștrand va dispărea, pe locul său fiind construit un skatepark și zone de agrement, ridicându-se la peste 24 de milioane de lei.

Administrația slătineană dă o veste bună locuitorilor: în sfârșit se vor demara lucrările de demolare a fostei baze sportive Dumitru Dobrescu, preluată de primărie în 2009, proiectul amenajării unui parc de agrement fiind aprobat în 2017. Clădirea principală din cadrul bazei sportive și bazinele de înot se află în stare avansată de degradare, bazinele de înot nemafiind puse în funcţiune de peste 18 ani, iar celelalte componente nu au mai fost utilizate cu destinaţia pentru care au fost edificate. Fosta bază cuprinde: teren în suprafaţă totală de 17386 mp; bazine de înot: 50/25m, 25/12m, 25/8m; şase terenuri de tenis de câmp: trei pe zgură şi trei pe bitum; două terenuri de volei; clădire grup social cu regim de înălţime parter.

Aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico- economici pentru obiectivul de investiții: ” Bază de Agrement ”Dumitru Dobrescu, municipiul Slatina, jud. Olt” va fi supusă votului aleșilor municipali în următoarea ședință de Consiliu Local pentru ca în primăvară-vară să fie finalizate reactualizările și licitație și demarată construcția nouă.

Proiectul noului loc de agrement presupune o investiție de 24.124.360,38 lei. Obiectivul general vizează reconversia funcțională a terenului și suprafețelor degradate, clădirile și construcțiile aflate în stare avansată de ruină urmând a fi demolate. Fostul ștrand va fi înlocuit cu un skatepark, urmând a mai fi realizate: alei, spațiu verde, parcări, amfiteatru în aer liber, spații de joacă pentru copii, spațiu pentru joc de șah, fântână arteziană, spațiu pentru citit în aer liber, spațiu pentru fitness, construire grup sanitar, construire chioșc tip ciupercă.