1 Decembrie la Slatina cu fasole cu cârnați, iluminat festiv, deschidere Târgul de Crăciun și spectacole Nicola și Plăeșii

498

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor aduce la Slatina și startul Sărbătorilor de Iarnă. Autoritățile vor organiza atât tradiționala ceremonie militară urmată de Hora Unirii și fasole cu cârnați și vin fiert, dar și deschiderea Târgului de Crăciun.

În fiecare an, în data de 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României, ocazie cu care Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, în colaborare cu Primăria Municipiului Slatina şi Garnizoana Slatina, organizează o ceremonie publică. Și pentru anul acesta autoritățile au lansat invitația pentru oltenii care doresc să participe la manifestări, ceremonia militară şi religioasă urmând să aibă loc la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul  Slatina, între orele 09.45 – 11.05.

După festivități, slătinenii pot servi tradiționala fasole cu cârnați și vin fiert.

La ora 18.00, administrația capitalei de județ va da startul Sărbătorilor de Iarnă prin aprinderea iluminatului festiv și deschiderea Târgului de Crăciun. Cei care abia așteaptă să intre în atmosfera de sărbătoare sunt invitați să se bucure de ornamentele și căsuțele cu diverse produse amplasate în Parcul Tineretului. Voia bună va fi întreținută între orele 18.15-19.45 cu spectacole susținute de Ansamblul Etnofolcloric „Plăeșii” și Nicola.

Târgul de Crăciun, deschis peste o săptămână la Slatina. Spectacole zilnice cu AMNA, Nicola, Cabron, Bibi, Speak, printre invitați/ PROGRAM | Realitatea Oltului