Primăria Slatina împânzește zona de agrement Pădurea Strehareți cu camere video

100

Unul dintre locurile preferate de slătineni pentru petrecerea timpului în aer liber, relaxare, dar și plimbări cu bicicleta ori alergare, Pădurea Strehareți, redevenită zonă de agrement grație unei investiții derulate de Primăria Slatina, va fi atent monitorizată zi și noapte. Administrația municipală va monta camera de supraveghere.

Refacerea zonei de agrement Pădurea Strehareți prin programul de reabilitare ce a însumat o investiție de 3,5 milioane de lei, determină Primăria Slatina să ia și măsuri de securizare a zonei, astfel încât cetățenii care aleg să meargă la alergat, să facă plimbări cu bicicleta ori pur și simplu să petreacă timp în aer liber să se simtă în siguranță. Totodată, și pentru prevenirea vandalizării, administrația municipală a decis amplasarea unui sistem de supraveghere video.

Astfel, sistemul de supraveghere al municipiului va fi extins și în zona de promenadă Pădurea Strehareți cu 25 de camere video. Valoarea totală a investiției va fi de 999.504.62 lei și va cuprinde: montare rețea fibră optică, montare camere video, sistem de comunicații și transmitere date, amenajare dispecerat.

Camerele de supraveghere montate vor fi unele de ultimă generație, vor prelua și înregistra imagini video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, 24 de ore pe zi, 365 zile pe an, stocând cel puțin 20 zile.

Investiția se află la stadiul de aprobare a Proiectului tehnic şi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia ,, Extinderea sistemului de supraveghere video Pădurea Strehareți” și va fi supusă la vot aleșilor municipali în următoarea ședință a Consiliului Local.