FOTO-VIDEO/ 34 de percheziții în zona Potcoava la hoți de produse petroliere. Gruparea opera în Olt, Argeș și Teleorman

342

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat azi 41 de percheziții domiciliare, în județele Olt (34), Argeș (5) și Teleorman (2), la persoane fizice și juridice, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate, specializate în sustragerea de produs petrolier. În Olt, mascații au descins cu precădere în zona Potcoava

Zeci de percheziții au fost desfășurate azi în județul Olt, dar și în Argeș și Teleorman pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.
VIDEO percheziții:
,,Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier. Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate. În urma activităților efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Olt și Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.