Umbrărescu, în vârful topului constructorilor de autostrăzi și în octombrie. Progres mare și pe DEx Slatina- Colonești

320

Supranumit Regele asfaltului, constructorul român Dorin Umbrărescu bifează și luna trecută cele mai mari progrese. Printre lucrările care au avansat se numără și cele la loturile 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova- Balș- Slatina- Pitești. Pe lotul 3 ce tranzitează județul Olt între Slatina- Colonești s-a ajuns la stadiul de 54%.

Cele mai mari progrese de pe șantierele de autostrăzi și drumuri expres din România au fost înregistrate în octombrie pe loturi ale constructorului român Dorinel Umbrărescu din Autostrada Transilvania (A3) și Autostrada Bucureștiului (A0). În fruntea clasamentului mai apar turcii de la Nurol și austriecii de la Porr, potrivit Economica.

Grupul UMB a avut luna trecută un avans de 9,10 puncte procentuale pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3), de 9 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), de 5 % pe Dex Craiova- Pitești tronsonul 4 și de 4% pe Dex Craiova- Pitești- tronsonul 3.

După darea în circulație a lotului 1 tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești -centura Balșului și lotului 2 cu Centura Slatinei și noul pod peste râul Olt, tot un alt tronson ce tranzitează județul Olt va fi deschis traficului. Se lucrează în ritm alert pe tronsonul 3 Slatina- Colonești și, potrivit autorităților, până la finele anului viitor se va putea circula și pe acesta, lucrările fiind realizate în proporţie de 54 la sută. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcție a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024. Constructorul român (Spedition UMB) a primit ordinul de începere în primăvara acestui an (martie 2022).

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești va  traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.

Tronsonul 4 Colonești- Pitești a înregistrat luna trecută primele lucrări, stadiul de realizare fiind de 5%.