O mare companie slătineană se implică să prevină agresivitatea în 7 școli din municipiu prin campania “STOP BULLYING!”

47

Șapte unități de învățământ din Slatina au fost incluse de o mare companie de pe platforma industrială a municipiului într-o campanie de prevenire a agresivității în școli, având scopul de a-i face pe elevi să se simtă în siguranță și respectați. Cu ajutorul oamenilor legii, consilierilor școlari și cadrelor didactice, copiii vor fi antrenați în discuții interactive în cadrul cărora să-și exprime propriile experiențe și temeri legate de fenomenul “bullying”.

Conștientizând că deși bullying-ul este o problemă a copiilor, responsabilitatea le revine adulților, societatea TMK-ARTROM S.A. se implică într-un alt proiect sociale destinat tinerilor, lansând proiectul “STOP BULLYING!”. Campania vizează 12 școli, dintre care 5 din Reșița (localitate în care Artrom Slatina deține un combinat siderurgic) și 7 din Slatina. Startul proiectului a fost dat la Reșița săptămâna trecută.

,,Agresivitatea in scoli devine o provocare tot mai mare si un fenomen care se extinde, dar asa cum ne-au impartasit coordonatorii proiectului, in ochii in care au vazut zilele acestea lacrimi si tristete, nu se citea rautate, ci un strigat disperat dupa ajutor! Un strigat disperat al copilului care are nevoie de iubire, afectiune, intelegere si atentie din partea adultilor din jurul lui, fie ei membrii de familie sau cadre didactice. Acest strigat de ajutor, daca nu este auzit, ii impinge pe copii sa-si trateze singuratatea in moduri nedorite. Este datoria noastra, a tuturor, sa le oferim tinerilor un mediu sanatos, sigur, in care fiecare sa fie tratat cu respect. Obiectivul principal al acestui proiect este sa atraga atentia asupra importantei transformarii scolilor in comunitati in cadrul carora copiii sa se simta in siguranta, in care participarea fiecarui elev este valoroasa.,, a transmis compania.

În portretul creionat de Ministerul Educației pentru agresorul din școală poate fi inclus orice elev care folosește apelative denigratoare, tachinează colegii sau îi insultă, dacă le pune porecle, dacă bârfește sau minte cu privire la trăsăturile fizice sau psihice, orientarea sexuală, dizabilitate, gen, religie, etnie, naționalitate.

Pe aceeași temă:

Elevii olteni, mesageri anti-bullying în școli: „Fii prieten, nu bătăuș!”. Campania CJRAE se adresează elevilor între 4- 18 ani | Realitatea Oltului