Întreruperi temporare ale apei, fluctuații de presiune și turbiditate în zona Drăgănești-Tunari din Slatina. Vezi cauza

29

Slătinenii din zona străzilor Drăgănești- Tunari sunt anunțați de către operatorul de apă și canal că pe parcursul zilei pot rămâne temporar fără apă la robinete ori calitatea apei să fie afectată. Vestea bună este că se face trecerea la rețeaua nouă de alimentare, investiție derulată cu fonduri europene.

La intersecția străzilor Drăgănești și Tunari, din municipiul Slatina, se lucrează pentru branșarea noii rețele de alimentare cu apă, investiție realizată de Compania de Apă Olt, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”. Lucrarea poate crea probleme la furnizarea apei azi, anunță CAO, ce constau în întreruperi temporare ale alimentării, fluctuații de presiune ori modificări ale turbidității.

,,Se face trecerea pe rețeaua nouă de alimentare cu apă.  Pe tot parcursul zilei, dar și o perioadă după finalizarea lucrărilor, în zona menționată, vor fi întreruperi temporare ale alimentării cu apă, fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei.,, a transmis operatorul.

Compania de Apă Olt implementează în capitala Oltului, din mai anul trecut, proiectul cu fonduri europene ce prevede extindere rețea de canalizare în Slatina pe 23,71 km, reabilitare 4 stații pompare apă uzată, construcție 22 stații pompare apă uzată, conducte de refulare noi -7,13 km și extindere stație de epurare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 45.902.048 euro fără TVA. Una dintre cele mai importante investiții este Stația de tratare a apei ce va fi construită la Slatina, o adevărată uzină.