VIDEO-FOTO/ Patru vitezomani, opriți la timp de polițiștii olteni. Cu ce viteze i-a luat radarul și pe unde

695

Respectarea vitezei de circulație a fost ieri ținta unei acțiuni a polițiștilor rutieri olteni organizată în intervalul orar 10:00 – 13:00. Iar razia oamenilor legii s-a soldat, din păcate, cu depistarea de șoferi care au apăsat pedala cu peste 50 ori 70km/h mai mult decât limita legală pe drumurile pe care circulau.

Polițiștii olteni au aplicat în cele trei ore ale acțiunii 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.500 de lei. ,,Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și 1 pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise. De asemenea, a fost reținut și un certificat de înmatriculare pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, expunându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Astfel, pe Drumul Național 64, în localitatea Strejești, a fost depistat un autoturism ce circula cu viteza de 131 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. ,,Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, județul Harghita. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.,, mai transmite poliția olteană.
De asemenea, pe Drumul Național 64, în localitatea Fălcoiu, a fost depistat un autoturism ce circula cu viteza de 102 km/h pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Osica de Jos, care a primit o amendă în valoare de 1.450 de lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație 15 zile.