Se intensifică ploile și ninsorile. ANM a prelungit atenționările

137

Administrația Națională de meteorologie a emis noi Coduri Galbene de ploi abundente și de ninsori în Oltenia, cu precădere în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea. Atenționarea este valabilă până mâine seara. În Olt, la noapte, sunt prognozate cantități de precipitații de 23l/mp.

,,DRDP Craiova a emis ordine de intrare în bazele de munte a utilajelor de deszăpezire și a refăcut stocurile de material antiderapant. Nu plecați la drum, în zonele afectate de cod, cu autovehiculele neechipate de iarnă!,, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Județul Olt este vizat de două Coduri Galbene emise de meteorologi. Pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10 sunt anunțate ploi însemnate cantitativ.

,,Va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.,, anunță ANM.

În 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18 sunt anunțate intensificări ale vântului.

,,Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.,, atenționează meteorologii.