Mâine se deschide Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”. Mari actori vor urca pe scena slătineană până la 1 Decembrie

39

Mâine se deschide oficial la Slatina o nouă ediție a  Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”. Manifestarea este organizată la 113 ani de când în capitala Oltului se năștea părintele teatrului absurdului, urbea natală aducând astfel un omagiu marelui dramaturg Eugen Ionescu prin mai multe acțiuni. Festivalul de teatru va aduce pe scena centrului cultural ce poartă numele marelui slătinean actori renumiți și actori locali, dar și tinere talente actoricești din cadrul liceelor oltene ce vor concura în cadrul festivalului dedicat lor  „Dialogul absurZilor…?”.

Eugen Ionescu (născut pe 26 noiembrie 1909 la Slatina) este omagiat de urbea natală în această lună prin mai multe acțiuni culturale. Luna noiembrie este și luna Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, ajuns anul acesta la cea de-a unsprezecea ediție. Deschiderea va avea loc mâine.

,,Luni, 21 noiembrie 2022, la ora 14,00 la Centrul Cultural Eugen Ionescu facem deschiderea Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”. Vom prezenta spectacolele de anul acesta, ne vom aminti de spectacolele din ultimii 12 ani de la Centrul Cultural Eugen Ionescu. Vom depăna amintiri, ne vom uita la niște fotografii, poate vom vedea și secvențe din spectacole.  Centrul Cultural Eugen Ionescu are o viață teatrală. Chemați-vă colegii, prietenii, pe oricine credeți că poate aplauda efortul pe care îl fac pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu actorii noștri și cei invitați de la teatrele din țară.,, este invitația lansată de către consultantul artistic Valeru Ciurea.

Festivalul se va derula până pe data de 1 Decembrie,  în organizarea Primăriei municipiului Slatina, a Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrului Cultural Eugen Ionescu și va cuprinde spectacole de teatru, actori de primă mână ai scenei românești, premiere teatrale, expoziție de artă plastică și artă fotografică. Pe scena slătineană vor juca nume mari ale teatrului- Horațiu Mălăele, Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Gabriel Fătu, Laura Cosoi, Tomi Cristin, Anca Țurcașiu și alții, dar și actori locali.

Accesul la unele piese se face pe bază de invitații, la altele pe bază de bilete.