Mâine este ultima zi de înscrieri pentru rezerviști voluntari și subofițeri sanitari militari

86
Foto: MApN

Oltenii care doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie în această perioadă pentru a îndeplini serviciul voluntar în rezervă ca rezerviști voluntari, fiind locuri disponibile și în județ, iar cei care au obsolvit o postliceală sanitară se pot înscrie la Cursul de formare a subofițerilor în activitate, specialitatea militară ”Sanitar”. Mâine, 18 noiembrie, este ultima zi de înscrieri.

417 locuri mai sunt dispobnibile pentru rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din București și 19 judeţe: Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea. Oltenii care doresc să se înscrie în vederea îndeplinirii serviciului militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar, trebuie să se grăbească, mține fiind ultima zi. Înscrierile  pentru persoanele din județ  se fac la Centrul Militar Județean Olt, locul de unde pot obține și informaţiile necesare privind procesul de recrutare: locuri pe judeţe, probe de selecţie, bareme etc. Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

18 noiembrie este, de asemenea, tot ultima zi și pentru înscrieri la Cursul de formare a subofițerilor în activitate, specialitatea militară ”Sanitar”, sesiunea a II-a de admitere. Se scot la concurs 45 de locuri la Centrul de perfecționare medico-militară Sibiu. Susținerea admiterii se face pe 15 decembrie, iar perioada de desfășurare a cursului este 6 februarie- 14 iulie 2023.

Se pot înscrie candidaţii care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara M.Ap.N, cu vârsta maximă de 45 de ani. Cei interesași trebuie să fie absolvenţi ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai învățământului postliceal – calificarea Asistent medical generalist sau ai învățământului universitar de licență – specializarea Asistență medicală generală. Totodată, trebuie să deţină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal la biroul informare-recrutare din cadrul CMJ Olt.