Investiții aprobate prin PNRR la Scornicești de 20,8 milioane lei. Printre proiecte, și reabilitarea liceului și școlilor din Jitaru, Bircii, Chițeasca, Mărgineni-Slobozia

234

Tot mai multe investiții menite să transforme orașul Scornicești într-o localitate care să asigure condiții cetățenilor în pas cu vremurile actuale sunt implementate de către administrația locală. Primarul Daniel Tudor anunță aprobarea finanțării a nouă proiecte ce vizează reabilitarea a cinci unități de învățământ și fostului sediu al primăriei, actualizarea planului urbanistic, stații de încărcare vehicule electrice și extindere sistem de supraveghere video.

La Scornicești, administrația lcoală continua să atragă fonduri europene pentru derularea a tot mai multe investiții. Ministerul Dezvoltării a aprobat spre finanțare ieri noi proiecte depuse prin P.N.R.R în cadrul componentei – C10 Fondul Local. Cele mai multe proiecte din județul Olt sunt la Sconicești, la acestea adăugându-se alteel aprobate înainte. În total, valoarea totală a proiectelor depuse și aprobate pentru urbea de pe Plapcea este de 20.583.973, 96 lei.

Bani prin PNRR pentru reabilitare școli din Olt, cămine culturale, sedii primării, construire locuințe/ LISTA noilor proiecte finanțate | Realitatea Oltului

Potrivit edilului Daniel Tudor, Primăria oraşului Scorniceşti a elaborat şi depus prin P.N.R.R, în cadrul componentei – C10 Fondul Local următoarele proiecte:

– Reabilitare moderată la Școala cu clasele I-VIII din sat Mărgineni-Slobozia;

– Reabilitare moderată la Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu din oraşul Scorniceşti;

– Reabilitare moderată la Școala cu clasele I-VIII din sat Jitaru;

– Reabilitare moderată la Școala cu clasele I-VIII din sat Bircii;

– Reabilitare moderată la Școala cu clasele I-IV din sat Chițeasca;

– Reabilitare moderată la fostul sediu al primariei din oraşul Scorniceşti;

– Actualizare Plan Urbanistic General – format GIS și Plan Urbanistic Zonal în oraşul Scorniceşti, județ Olt;

– Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice, 6 bucăți cu câte 2 puncte de încărcare;

– Modernizare și extindere sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului public din oraşul Scorniceşti şi satele limitrofe.

La acestea, se vor adăuga și proiectele privind construirea unei creșe și reabilitarea blocurilor, dezvăluie edilul. ,,În plus, o altă veste bună, venită în aceste zile din partea Departamentului Promovare Investiții Învățământ și Cultură din cadrul C.N.I, suntem informați că a fost APROBATĂ și lista sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat” în care se află inclus și obiectivul de investiții „Proiect tip – Construire Creșă mică, sat Bălțați, Cvartal T 32, orașul Scornicești, județul Olt”.

Nu în ultimul rând, tot prin P.N.R.R – componenta C5, va intra la evaluare și proiectul privind REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR DE LOCUINȚE din orașul Scornicești.

Avem, așadar, numeroase proiecte aprobate, sunt lucrări necesare pentru localitatea noastră, obiective pe care, în cel mai scurt timp, vă asigur că le vom duce, cu succes, la bun sfârșit.,, declară primarul Daniel Tudor.