FOTO/ Școala Gimnazială din Osica de Sus, în plin proces de renovare prin proiectul BookLand

115

Printre cele 25 de unități de învățământ din țară calificate în acest an în programul de renovare pe care Asociația BookLand îl implementează în mediul rural se numără și Școala Gimnazială Osica de Sus. Unitatea de învățământ se află în plin proces de transformare într-un spațiu educativ modern, la care copiii din comună și satul Greci să vină cu drag.

Dacă anul trecut Școala Gimnazială Topana a fost aleasă din județul Olt pentru a fi inclusă în proiectul de renovare al Asociației BookLand România, anul acesta elevii din Osica de Sus și Făgețelu vor beneficia de condiții moderne pentru studiu. Lucrările s-au finalizat la Făgețelu, iar școala s-a transformat într-un spațiu modern de învățământ, așa cum și-au dorit copiii și profesorii.

Școala din Făgețelu a prins viață. Cum arată după renovarea cu ajutorul BookLand- GALERIE FOTO/VIDEO | Realitatea Oltului

La Osica de Sus se lucrează de zor pentru a transforma spațiul educativ al școlii gimnaziale în unul modern. Se renovează tot: de la acoperiș, pereți, parchet, tocărie, grupuri sanitare.

”Școala n-a făcut pojar, suferă un reviriment… <sumar>” Păi ce n-o să facem la Șc𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥ă 𝐎𝐬𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬 (jud Olt)? Doar n-o să scape așa ușor după 120 ani de rezistență eroică. Ca întotdeauna, începem prin a scoate afară tot ce nu ne trebuie: pardoseli mâncate de carii, „șapa” transformată în nisip, lambriuri, uși, sobe. Mda, „prafuită” faza… Vrednici, deja ne-am apucat să reparăm pereții la interior și exterior cu mortar de la Romprofix și să fixăm – în locul lambriurilor – plăcile gips carton anti-foc de la Siniat România! Vă ținem la curent!,, au dezvăluit cei de la BookLand, postând și poze de pe șantier.

Prin intermediul acestui demers lăudabil, cei 144 de elevi care frecventează cursurile acestei școli vor beneficia de condiții normale de studiu.