Plăcuțe cu cod Q.R prin care turiștii pot primi pe telefon istoricul și legendele obiectivelor, montate în Corabia. Orașul, partener Călător prin România

315

Orașul oltenesc de la Dunăre, supranumit și Orașul Teilor, va fi promovat și făcut cunoscut turiștilor și prin intermediul Călător prin România, o asociație culturală care lucrează pentru a prezenta România atât turiștilor interni, cât și celor internaționali din punct de vedere al gastronomiei, al portului popular și al zestrei obiectivelor turistice și monumentelor istorice. Deja plăcuțele QR au fost montate pe 34 de obiective.

Orasul Corabia este primul partener din Olt al  Călător prin România. Potențialul turistic al zonei a fost marcat cu plăcuțe digitale, astfel încât printr-o singură scanare cu telefonul vizitatorii să afle informații despre obiectivul respectiv.

,,O veste incredibila la inceput de saptamana – placutele de promovare turistica au fost montate si in Orasul Corabia! De astazi, atat turistii, cat si oamenii locului pot afla lucruri importante despre istoria orasului, despre obiectivele turistice si monumentele istorice din acest oras! Aceasta actiune face parte din proiectul 𝑫𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑹𝒐𝒎𝒂𝒏𝒊𝒂, prin care tot potentialul turistic si cultural din Romania este marcat cu placute cu cod Q.R. Ideea folosirii este simpla: Vizitatorul vine, scaneaza cu telefonul codul si automat primeste pe telefon tot istoricul (si legendele) locului respectiv vizitat, in 33 de limbi. Practic, turistul devine propriul sau ghid. Prima localitate din județul Olt aleasă să fie promovată și prezentată potențialilor turiști de către echipa Călător prin România este orașul Corabia, care avantajul portului și falezei la Dunăre, precum și cetății dacice Sucidava. Anunțul a fost făcut de către președintele asociației culturale.,, anunță Călător prin România.

Ce s-a marcat:
-Zona de Agrement „Faleza Dunării” – https://www.travellerinromania.com/…/zona-de-agrement…/
-Portalul Podului lui Constantin cel Mare – https://www.travellerinromania.com/…/portalul-podului…/
-Poarta de Vest a Cetății Sucidava – https://www.travellerinromania.com/…/poarta-de-vest-a…/
-Monumentul Independenței din Cartierul Siliștioara – https://www.travellerinromania.com/…/monumentul…/
-Monumentul Independenței – Piața Independenței – https://www.travellerinromania.com/…/monumentul…/
-Cetatea Romano-Bizantină Sucidava – https://www.travellerinromania.com/…/cetatea-romano…/
-Muzeul de Arheologie şi Etnografie – https://www.travellerinromania.com/…/casa-de-cultura…/
-Bustul lui Alexandru Ioan Cuza – https://www.travellerinromania.com/…/bustul-lui…/
-Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – https://www.travellerinromania.com/…/biserica-sfantul…/

Cei care doresc să afle poveștile locurilor promovate de Călători prin România, să descopere și altă față a patriei, pot accesa pagina de socializare a asociației, precum și site-ul https://travellerinromania.com/