FOTO-VIDEO/ Zeci de mascați și alte forțe de ordine, RAZIE sâmbătă noaptea în Slatina și comunele învecinate

191

Pe străzi, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, zeci de oameni ai legii au efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică o razie în Slatina și comunele învecinate, care s-a soldat cu nu mai puțin de 78 de amenzi.

În noaptea de 12/13 noiembrie, în intervalul orar 20:00-02:00, în municipiul Slatina și localitățile limitrofe a fost organizată o razie cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. În cadrul acțiunii au fost angrenați 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cărora li s-au alăturat și 8 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.
 ,,Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate 224 de persoane, fiind verificate și controlate 11 societăți comerciale, dar și 130 de autovehicule.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.535 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 62 au fost pe linia circulației pe drumurile publice, 10 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 pentru  paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 2 pentru nerespectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, 15 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.
IPJ Olt atrage atenția că astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror evenimente negative.