Liceeni din Slatina, Balș, Izvoarele și Scornicești dau extemporal la… gastronomie. Concursul de gătit, la Muzeul Vergulescu

177

Liceeni olteni care urmează cursurile la profilul gastroalimentar se vor întrece în a-și etala calitățile de bucătari. Concursul de gătit va fi găzduit mâine la Slatina.

Muzeul Județean Olt în colaborare cu Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” din Slatina organizează mâine, 8 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, de pe strada Malul Livezi nr. 13 din Slatina un concurs de gătit, intitulat sugestiv „Extemporal la gastronomie”.

Vor demonstra că gătitul este o artă pe care nu o poate stăpâni oricine și că preparatele lor au gust liceeni elevi ai liceelor cu profil gastroalimentar din județul Olt: Liceul Tehnologic „Tănase Constantin” Izvoarele, Liceul Tehnologic nr. 1 Balș, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești, Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina.

Evenimentul îşi propune să determine populaţia să consume mai multe alimente gătite în casă, fiind mult mai sănătoase decât cele din magazine.