Peste 1.200 de copii din mediul rural vor învăța gratuit programare și robotică. În Olt, sunt active cluburi în 7 comune

87

Peste 1.200 de copii din mediul rural vor învăța gratuit programare într-o nouă ediție a programului CODE KIDS, sprijinit, pentru al cincilea an la rând, de Societe Generale Global Solution Centre. Proiectul oferă și copiilor de la țară șansa de a se înscrie gratuit într-un club de robotică și îi pregătește astfel pentru meseriile viitorului. Din Olt, sunt active în total 10 cluburi, din care 7 în comune.

Din 2018 și până acum, investiția Societe Generale Global Solution Centre în cluburile CODE Kids a contribuit la instruirea a peste 3.900 de copii cu vârste cuprinse între 10 – 14 ani, care au reușit să ia astfel contact cu lumea digitală, în ciuda faptului că provin din mediul rural. În medie, 65% dintre ei au terminat primul an de coding și au ajuns la un nivel avansat, luând parte la și la cursuri de robotică. Programul îi ajută pe elevii de gimnaziu să facă primii pași spre o carieră în tehnologie și să își atingă potențialul, pregătindu-i, într-un sens mai larg, pentru job-urile viitorului.

Programul continuă cu o nouă ediție. ,, Peste 1200 de copii proveniți din mediul rural beneficiază anul acesta de cluburi gratuite de programare și robotică în biblioteci publice și de 8 luni de webinarii susținute de 36 de profesionști de top ai companiei Societe Generale Global Solution Centre, care își continuă astfel investiția în programul CODE Kids, cea mai mare mișcare de coding din România.  În plus, în calitate de sponsor principal al Târgului Național de Știință CODE Kids 2022, compania susține dezvoltarea științei și a educației STEM în rândul copiilor cu merite deosebite, care au reușit să demonstreze că pot face performanță indiferent de mediul din care provin. În pregătirea pentru Târgul Național de Știință, aceștia vor fi mentorați de către angajații companiei și ajutați să își prezinte cât mai atractiv proiectele de robotică în fața unui juriu, într-un pitch care simulează procesul de finanțare din industria tech. Astfel, copiii se vor deprinde, pe lângă abilități tehnice, soft skills care să îi pregătească pentru o carieră de success în IT și chiar antreprenoriat. ,, anunță Fundația progress.

Cluburi active în Olt în 2022:

-Slatina: Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina

-Osica de Sus: Biblioteca Comunală Osica de Sus

– Crâmpoia: Biblioteca Comunală Crâmpoia

– Brastavățu: Biblioteca Comunală ”Gheorghe Dakin” Brastavățu

– Vișina Nouă: Biblioteca Comunală Vișina Nouă

– Ianca: Biblioteca Comunală Ianca

– Balș: Biblioteca Orășenească „Petre Pandrea” Balș

– Caracal: Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” Caracal

– Dobrosloveni: Biblioteca Comunală Dobrosloveni

– Dobrețu: Biblioteca „Inv. Ilie Renghea” Dobrețu.