„Desaga lu’ Moş Crăciun”  va ajunge la 2300 de preșcolari și elevi până-n clasa a III-a din Slatina.  Înscrierile încep pe 14 noiembrie

125

Primăria Slatina se pregătește să întâmpine așa cum se cuvine Sărbătorile de Iarnă, în acest sens elaborând regulamentul acțiunii devenite deja tradiție: „Desaga lu’ Moş Crăciun”. Un număr de 2300 de preșcolari și elevi de la unitățile de învățământ din municipiu vor fi așteptați să colinde la administrația capitalei de județ, fiind recompensați cu cadouri dulci.

Programul „Desaga lu’ Moș Crăciun” din cadrul Sărbătorilor de iarnă la Slatina se desfăşoară în perioada 12-22 decembrie și are ca scop oferirea de cadouri preșcolarilor şi școlarilor din grădinițele şi școlile primare de stat de pe raza municipiului, care vor colinda  la sediul Primăriei Slatina. Aleșii municipali au discutat azi pe comisii implementarea acestui program menit să respecte tradiția colindatului și să aducă bucurie în rândul copiilor de vârstă preșcolară și elevilor mici, de până la clasa a III-a. Potrivit proiectului de hotărâre de consiliu local, implementarea programului „Desaga lu’ Moş Crăciun” se va face în limita sumei de 100.000 lei, urmând să participe un număr maxim de 2300 copii, respectiv un mumărul maxim de 120 copii acceptaţi din partea fiecărei unităţi de învăţământ.

Perioada de înscriere este în intervalul 14 – 25 noiembrie, fiecare unitate de învăţământ preșcolar şi primar urmând să transmită Primăriei municipiului Slatina o solicitare în acest sens și numărul de copii cu care doreşte să participe. Fiecare grupă va pregăti și susține un program artistic de maxim 15 minute.

Pentru organizarea tuturor manifestărilor dedicate Sărbătorilor de Iarnă la Slatina, administrația municipală are alocate fonduri de 978.000 lei.