Transport ilegal de lemne, depistat la Bobicești

193

În această dimineață, în jurul orei 09:15, polițiștii Poliției Orașului Balș, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 444 în comuna Bobicești au oprit o autoutilitare ce transporta material lemnos, în vederea verificării documentelor de proveniență și a legalității transportului. Transportul s-a dovedit a fi unul ilegal, cantitatea transportată fiind mai mare decât cea din documente.

Polițiștii bălșeni au depistat azi un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Berevoiești, județul Argeș, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,42 metri cubi de material lemnos, specia gorun. Controlul documentelor a indicat faptul că în transport existau cu 1,32 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz.
,,Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 1,32 metri cubi de material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Balș. Abaterea constatată a fost sancționată în conformitate cu prevederile articolului 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.,, transmite IPJ Olt.