Succesul derulării proiectului “ Fii avocat în Școala Ta ” la nivelul unităților de învățământ din județul Olt a determinat mai mulți avocați din cadrul Baroului Olt să se implice pentru o nouă etapă. Astfel, azi a fost lansată ediția a doua, avocații urmând a susține lecții gratuite elevilor în cadrul programei de dirigenție sau la orele de socio-umane, pe teme care să-i țină departe de probleme , să-i determine să-și facă auzită vocea și, de ce nu, chiar să le calce pe urme.
Mai mulți avocați din cadrul Baroului Olt au acceptat în anul școlar trecut provocarea lansată de Uniunea Națională a Barourilor din România de a se înscrie voluntar în Proiectul „Fii avocat în școala ta!”, cel mai amplu proiect de responsabilitate socială inițiat în școli din toată țara cu scopul de a discuta cu elevii despre infracțiuni și prevenția lor. Proiectul va continua la nivelul județului Olt și pe parcursul acestui an școlar.
,,Astăzi, la sediul Baroului Olt, a avut loc lansarea celei de-a doua ediții a Proiectului Uniunii Naționale a Barourilor din România “Fii avocat în Școala Ta”!
Entuziasmați și devotați, avocații voluntari implicați în proiect au făcut schimb de opinii și concluzii, respectiv ceea ce a însemnat prima etapa Fast, despre entuziasmul elevilor care au fost încântați de diversitatea informațiilor primite, dând dovadă de receptivitate și curiozitate.
Acest proiect a avut un real succes, fapt pentru care Uniunea Națională a Barourilor din România a hotărât continuarea celei de-a doua etape a proiectului.,, a anunțat avocatul coordonator Maria Brânduşa Murguleţ.
Avocații au ajuns în cadrul primei etape la 25 de școli din județ, în care au abordate subiecte care îi preocupă pe elevii de gimnaziu și liceu, printre care: violență, droguri, bullying, hacking, diferența dintre a fi victimă sau autor al unei infracțiuni, limitele ordinii publice, vârsta răspunderii penale, drepturile și obligațiile de cetățean. Elevii s-au dovedit receptivi, au preluat rolul de avocat în fața clasei și chiar au îmbrăcat roba dreptății.
Avocații care au răspuns apelului de a presta gratuit ore de informare au fost aleși din rândul celor care îndeplinesc câteva condiții minimale: să fie avocat definitiv, să se bucure de o bună reputație socio-profesională, să nu aibă aplicate sancțiuni disciplinare în ultimii 5 ani și să nu înregistreze restanțe la plata taxelor și contribuțiilor profesionale.