Îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul la locul de muncă, ignorate de patroni. ITM Olt a  găsit o serie de nereguli

134

Pe patronii olteni îi doare-n cot de sănătatea angajaților, iar măsurile pe care trebuie să le ia în acest sens sunt ignorate cu bună știință. Este rezultatul unui control efectuat de către inspectorii de muncă olteni, la 16 angajatori controlați fiind impuse 15 măsuri de remediere a neregulilor depistate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a derulat în cursul anului acțiunea pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional. Au fost vizați de controale angajatori din sectorul public și privat care desfăşoară activități în următoarele domenii: industria alimentară, industria textilă, comerț, administrație publică, învățământ, sănătate, activități de protecție și gardă.

Controalele au fost derulate în perioada mai – iulie, în septembrie inspectorii de muncă revenind la angajatorii cu probleme pentru a verifica dacă s-au realizat măsurile dispuse.

Potrivit ITM Olt, s-au efectuat controale la 16 angajatori, fiind dispuse 15 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.