Școala din Făgețelu a prins viață. Cum arată după renovarea cu ajutorul BookLand- GALERIE FOTO/VIDEO

70

Dacă anul trecut Școala Gimnazială Topana a fost aleasă din județul Olt pentru a fi inclusă în proiectul de renovare al Asociației BookLand România, anul acesta elevii din Osica de Sus și Făgețelu vor beneficia de condiții moderne pentru studiu. Lucrările s-au finalizat la Făgețelu, iar școala s-a transformat într-un spațiu modern de învățământ, așa cum și-au dorit copiii și profesorii.

Asociația BookLand reprezintă un demers educațional de amploare: renovează și dotează școli în mediul rural, inspiră tinerii prin intermediul interviurilor cu persoane excepționale care și-au îndeplinit visele și organizează tabere. Printre cele 27 de unități de învățământ din țară calificate în acest an în programul de renovare se numără și două școli gimnaziale din județul Olt. La școala din Făgețelu, clădită la 1974, meșterii au avut de lucru. Cu ajutorul Asociației BookLand și partenerilor săi, în doar cinci luni, Școala Gimnazială și-a schimbat total înfățișarea: a beneficiat de o renovare completă în valoare de 120.000 euro. Atât la interior, cât și la exterior, pereții au fost reparați (întăriți cu plasă, tencuiți, gletuiți, finisați și zugrăviți), pardoselile turnate din nou și îmbrăcate cu gresie, parchet și covor PVC, iar pe exterior eficientizați termic prin anvelopare. Și curtea a fost pusă în valoare cu pavele și borduri trainice. Acum școala este cu totul alta. Pentru elevi, e o plăcere acum să zburde pe holurile școlii și să se bucure de atmosfera plăcuta din “noua” lor școală.

„De cum am pășit în acestă școală, mi-am pus amprenta sufletească peste niște spații lipsite de viață, iar de 5 ani, de când sunt directorul acestei școli, am reușit să facem adevărate progrese. Un înger bun mi-a adus pe aripi de iubire, Asociația BookLand și așa am reușit să continui povestea transformărilor uriașe, care au făcut din omida noastră cel mai frumos fluture. Zborul nostru va fi mai ușor de acum înainte și pentru asta, mulțumim cu recunoștință, tuturor celor care au scris, cu noi, povestea școlii noastre.”, declară Lusiana Drăgușin, director Școala Gimnazială Făgețelu.

Declarații VIDEO, cu prezentarea fostei școli și actualei:

https://fb.watch/goHVS6RuzN/

În proiect s-a implicat și Primăria Făgețelu (care a susținut integral costurile de manoperă, precum și achiziția a 40% dintre materialele de construcții), dar numeroși sponsori care au răspuns apelului BookLand, companii care cred în tineri și într-o Românie mai bună prin educație: Masterplast România, Elis Pavaje, Terra Gres, Sipex Company, Carpați Alex Profesional, RAVELI, Larex-IR Decor, Sanotechnik România, Decathlon România, stryker, ATIP Design și partenerilor loiali care susțin acest demers educațional: Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Asevi, Trutzi, REHAU, GLS România.

„Școala din Făgețelu nu e o școală mică, din contră are două etaje… Pentru cei care învață aici dar și pentru următorii copii care se vor înscrie era nevoie de o schimbare! Mii de metri pătrați de pereți plângeau după reparații și zugravit, sute de metri pătrați de pardoseală aveau nevoie de “haine” noi. Nici sala de sport nu exista… Iar ca în clase să fie cald iarna și răcoare vara, clădirea trebuia izolată termic. În curte, ce să mai spunem… noroi cât cuprinde. Cu aceste nevoi am făcut cunoștință când am venit la școală… iar de atunci până acum totul e istorie!” , transmite Mădălina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociația BookLand .

Asociația BookLand  militează pentru dreptul la educație al copiilor renovându-le școlile. Și pentru că Asociația BookLand își dorește să vină cu un pachet complet de servicii educaționale (inclusiv metodă de predare și conținut), începând de anul viitor se va concentra și pe construcția primei școli-etalon pentru sistemul de învățământ romănesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală. O școală 100% modernă (cu cantină, bibliotecă, laboratoare, sală spectacole, facilități sportive, spații relaxare, livadă, dar și solar în care vor fi crescute propriile legume) pusă GRATUIT la dispoziția copiilor din mediul rural, asigurându-le la final un loc de muncă în cadrul companiilor cu care se vor derula programe de învățământ profesional dual. Toți cei care le împărtășesc viziunea se pot alătura demersului Asociației BookLand donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Șoricelul BookLand.