Polițiști care fac cinste uniformei: Au găsit un bătrân dezorientat în câmp, căzut în ploaie în șanț la Dobrosloveni și l-au dus acasă cu mașina

649

Doi polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt au făcut azi o faptă bună, dând dovadă de umanitate și demonstrând că fac cinste uniformei pe care au îmbrăcat-o pentru a fi în slujba cetățenilor. Văzând căzut în șanț un bătrân pe câmp în afara localității Dobrosloveni, oamenii legii l-au condus pe acesta acasă cu mașina, plasându-l totodată în grija autorităților locale deoarece se afla într-o stare de confuzie.

În această dimineață, în jurul orei 8.00, un bătrân  în vârstă de 72 de ani, pe care nu l-au mai ținut picioarele pe ploaie, probabil că a alunecat și a ajuns într-un șanț de la marginea localității Dobrosloveni. Norocul său a fost că a trecut pe acolo o mașină a Serviciului Poliției Rutiere Olt, care patrula pe DN64. Polițiștii Eduard Roșu și Viorel Popa au sărit în ajutorul bătrânului. Cum acesta nu știa unde se afla, era obosit și a mărturisit că nu știe și nu poate ajunge acasă, oamenii legii nu au stat pe gânduri în a-și face datoria civică. Cei doi au stabilit din spusele bătrânului că acesta locuiește singur la 30km distanță, în comuna Pârșcoveni, așa că l-au condus cu autospeciala de poliție acasă.

,,Bătrânul a fost predat autorităților locale, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Îi felicit pe cei doi colegi membri ai sindicatului nostru pentru gestul lor și mândria cu care-și poartă uniforma! Fapta lor, una lăudabilă pentru Poliția Olt și de dat exemplu, este una în primul rând umană și ar trebui să fie un gest normal pentru orice cetățean, om al legii sau nu!,, ne-a declarat Romică Dumitru, liderul SNPR Decus Olt.