FOTO/ Deputații Barbu, Iancu și Grecu au sărbătorit Zilele Recoltei la Slatina alături de ministrul Petre Daea și autoritățile județene

59

Autoritățile județene au susținut organizarea în acest week-end a evenimentului Zilele Recoltei”, care își propune promovarea produselor românești, marcându-se astfel Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești”  inițiată în urmă cu cinci ani de parlamentarii de Olt.  Evenimentul s-a desfășurat pe Aleea Eroilor din Slatina și a reunite legumicultori, crescători de animale, cultivatori de flori și de produse tradiționale, precum și de producători de dulciuri tradiționale. Ieri, după amiază, printre cumpărători s-a aflat și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, împreună cu președintele CJ Olt și mai mulți parlamentari de Olt.

În Parcul Tineretului din Slatina, vizitatorii au găsi, în acest weekend, o gamă largă de produse autohtone: legume, fructe, miere, brânzeturi, pastramă, murături, zacuscă, pâine pe vatră, must, cozonac, palincă, sucuri, gemuri naturale. La nivelul țării sunt organizate în această perioadă peste 100 de astfel de evenimente pentru promovarea produselor românești.

Alături de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, Vicepreședinții CJ Olt Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, deputații PSD Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu, Emil Albotă, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale -Petre Daea a vizitat standurile producătorilor locali, a degustat produsele autohtone și a preluat diversele situații cu care se confruntă micii fermieri, în activitatea de zi cu zi.

”Pandemia a stopat organizarea acestei sărbători. Astfel de evenimente sunt importante pentru că, atât timp cât sunt pe piață, produsele românești au întâietate în fața produselor din import. Brandul lor a crescut foarte mult, iar consumătorii le caută de fiecare dată când sunt pe piață, încercând să evite produsele de import. În ultimul timp, oamenii preferă produsele noastre, cred că este și puțin naționalism aici, pe lângă gustul autentic, spre deosebire e ceea ce primim din import.” , a declarat președintele Marius Oprescu.