Toate autovehiculele livrate în Europa conţin cel puţin o piesă realizată în România

66
foto: Profitmedia Images

Peste 25% din PIB-ul României este generat de industria auto şi ştim că toate autoturismele sau autovehiculele care sunt livrate în Europa conţin cel puţin o piesă realizată în România, a declarat, joi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-o intervenţie online la deschiderea Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

„După cum ştiţi, este o industrie strategică pentru România. Peste 25% din PIB-ul României este generat de industria auto şi tocmai de aceea astfel de evenimente care vor promova atât produsele din acest sector, cât şi produsele româneşti care se produc în România reprezintă un element de referinţă pentru economia românească. Cred că ştiţi sau o parte din dumneavoastră ştiţi că toate autoturismele sau autovehiculele care sunt livrate în Europa conţin cel puţin o piesă, un reper care este realizat în România, ceea ce e un lucru îmbucurător pentru România, dar şi pentru industria auto. Asta înseamnă că România e competitivă. Ce trebuie să facem în perioada următoare? Trebuie să ne asigurăm că această competitivitate românească, dar şi europeană va rămâne la acelaşi nivel ca şi până acum. Va trebui să investim în Cercetare – Dezvoltare – Inovare, să discutăm şi să găsim soluţii pentru lanţurile de aprovizionare, să asigurăm independenţa materiilor prime critice, dar şi a reperelor critice din industria auto în Europa”, a spus Spătaru.

Peste 25 de branduri auto, alături de mai mult de 12 maşini unicat de peste 5 milioane de euro, dar şi de 600 de firme din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self-service, pieselor şi accesoriilor, expun în perioada 6 – 16 octombrie, la ediţia din acest an a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, organizată la Romexpo.(sursa: Digi24)