FOTO/ Acțiuni pe linia traficului și consumului de droguri, prevenirea violenței domestice și accidentelor în Slatina, Balș și comunele arondate

90

Polițiștii s-au aflat și în zilele de 24 și 25 septembrie în mijlocul cetățenilor, desfășurând numeroase activități cu caracter preventiv. Cetățenii din Slatina, Balș și comunele limitrofe au fost învățați cum să stea departe de droguri, să prevină violența domestică și accidentele rutiere. Oamenii legii s-au folosit și de ochelarii speciali care induc starea de ebrietate sau efectul drogurilor, demonstrându-le astfel celor cu care au interacționat în ce măsură mai pot controla reacțiile motrice și starea de luciditate.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat în weekend activitățile informativ–preventive în municipiul Slatina, orașul Balș și comunele arondate orașului, pe linia traficului și consumului de droguri, prevenirea violenței domestice, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști.
Pe 24 septembrie, polițiștii au fost prezenți printre participanții la Festivalul „Oltenii și restul lumii”, organizat în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, desfășurând activități informativ-preventive pe linia violenței domestice și a traficului și consumului de substanțe psihoactive, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.
,,Activitățile au avut drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, în vederea prevenirii victimizării și comiterii de fapte penale de violență domestică. Participanții la Festivalul „Oltenii și restul lumii” au avut posibilitatea de a încerca ochelarii care distorsionează realitatea, inducând efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive, pentru a înțelege modul în care reacționează organismul în astfel de situații și la ce pericole sunt expuși atunci când consumă alcool sau substanțe psihoactive, fiind informați și despre consecințele juridice din acest domeniu.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Pe 25 septembrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, ai Poliției Orașului Balș și ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au fost prezenți în orașul Balș, dar și în comunele limitrofe, desfășurând activități de informare a cetățenilor cu privire la consecințele violenței domestice și ale nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști.
,,Beneficiarii au primit sfaturi de la polițiști despre modul în care pot gestiona situația în care sunt victimele violenței domestice, indicându-le instituțiile cărora se pot adresa în această situație, iar bicicliștii au fost informați despre conduita pe care trebuie să o aibă în momentul în care se deplasează pe drumurile publice, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte,, mai explică Șerban.
IPJ Olt anunță că acest gen de activități va continua și în perioada următoare.