Interviul pentru posturile de directori de școli în Olt, luni și marți. 10 candidați rămași în cursă

265

Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat graficul de desfășurare a probei de interviu pentru  ocuparea funcțiilor vacante de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, etapa a treia. În concurs au rămas zece candidați.

Nici runda a treia a concursului pentru desemnarea conducerilor unităților de învățământ din Olt nu se va finaliza cu ocuparea tuturor posturilor. Pentru cele 25 de posturi vacante, în cursă au mai rămas doar 10 candidați, așa că și după această rundă cel puțin 15 posturi vor rămâne tot neocupate prin concurs, dacă vor fi admiși toți candidații. Proba interviu este programată la începutul săptămânii viitoare.

Din cele 39 de cadre didactice din județ care s-au arătat interesate să preia posturile de conducere la școlile în care funcțiile de directori și directori adjuncți nu s-au ocupat prin concurs la precedentele două etape, doar 10 au trecut cu bine de examenul scris. Aceștia vor susține interviul pe 26 și 27 septembrie, la  Centrul special Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina pentru posturile de: director și director adjunct la Școala Gimnazială nr.1 Balș, adjunct la Liceul Tehnologic Drăgănești, director Școala Gimnazială Oboga, adjunct Școala Gimnazială Ghe. Popescu- Mărgineni Slobozia, director Școala Gimnazială Schitu, director Școala Gimnazială Cungrea, director Școala Gimnazială Brastavățu, adjunct Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu- Balș și director Școala Gimnazială Teslui. 

15 posturi au rămas fără candidați după proba scrisă susținută pe 8 septembrie, printre care și la liceele din Crâmpoia și Iancu Jianu.

Pe 4 octombrie vor fi validate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire.

La nivelul județului Olt, 144 de directori și-au început mandatele de conducere a unităților de învățământ din Olt din semestrul II al anului școlar 2021- 2022, după ce au promovat concursul organizat în octombrie-noiembrie 2021. La cea de-a doua etapă au fost scoase la concurs 58 de posturi ( 45 de directori și 12 directori adjuncți), 24 de unități de învățământ rămânând și de această dată fără conducere. Etapa a doua s-a soldat și cu nereguli investigate acum de parchet:

Dosar PENAL în urma concursului pentru directori de școli. Ministerul Educației a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina | Realitatea Oltului