Străzile Slatinei nu vor mai fi inundate. CAO montează sisteme de geigere performante

151

De fiecare dată când cad cantități mari de precipitații, sistemul de canalizare al Slatinei cedează, străzile fiind inundate. Pentru a rezolva această problemă, iar gurile de canal să nu mai fie opturate de resturi vegetale și gunoaie, Compania de Apă Olt derulează lucrări de montare a unui sistem performant.

Străzile Slatinei nu se vor mai compara cu cele venețiene în urma ploilor torențiale, grație unei investiții derulate de Compania de Apă Olt.
,,Pe lângă investițiile cu finanțare europeană în extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municpiul Slatina, Compania de Apă Olt desfășoară și lucrări din bugetul propriu, în special în zonele din oraș unde atunci când plouă se acumulează apă pe străzi.
Pentru a preveni astfel de fenomene cauzate nu numai de cantitatea mare de precipitații, dar și de crengi, frunze și alte deșeuri aduse de ploaie și vânt care obtureaza gurile de canalizare, Compania de Apă Olt Sediul Secundar Slatina a montat sisteme de geigere performante prevăzute cu un grătar orizontal ( la nivelul carosabilului) și un grătar vertical ( la nivelul bourdurii).
Astfel, chiar dacă, în n caz de precipitații abundente, se mai depun deșeuri pe geigere, acestea se obtureaza 100% și apa pluviala se poate duce în rețeaua de canalizare.,, anunță CAO.
Operatorul de apă și canalizare a stabilit trei zone principale cu probleme majore: la Casa de Cultură a Tineretului, Crișan și ieșirea din municipiu spre Brebeni. Lucrările au fost demarate pe Aleea Tineretului, urmează zona de sub pasarela de la podul de cale ferată.