Ajutorul social, înlocuit cu un alt tip de venit și condiții de găsirea unui job

162

Guvernul vrea să îi încadreze în muncă pe cei mulți dintre cei care iau ajutor social, în acest sens eliminând ajutorul și oferind venitul minim de incluziune prin cumularea cu alocația pentru susținerea familiei. Noul ajutor vine la pachet cu niște condiții care să îi ajute pe cei apți de muncă să îți găsească un job

Dispar ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei, acestea urmând a fi comasate în „venitul minim de incluziune”. Actualul ajutorul social va fi majorat de la 260 de lei la 275 de lei/adult, pentru persoanele vârstnice va crește de la 300 de lei la 400 de lei/adult, în timp ce alocația pentru susținerea familie crește de la 600 de lei/adult la 700 de lei. Venitul de incluziune va fi un cumul între cele două venituri.

Condițiile sunt înscrierea în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, după aprobarea dosarului fiind obligați să se prezinte la cursuri de calificare sau recalificare, târguri de joburi, etc. Dacă nu acceptă, atunci pierd ajutorul minim de incluziune. Serviciul Public de Asistență va lua familiile în evidență.