17 contracte de finanțare semnate pentru modernizarea infrastructurii spitalicești. Printre ele, și cel al Spitalului Corabia

629

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), prin care se asigură finanțarea pentru modernizarea infrastructurii spitalicești mult afectată. Printre investiții se numără și cele de la Spitalul orășenesc Corabia, care va beneficia de stații de oxigen, aer comprimat și vacuum.

Contractele de finanțare sunt pentru: Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” – Galați, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila, Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Orășenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire – Galați, Spitalul Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Municipal Câmpulung/Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orășenesc “Ioan Lascăr” Comănești, Spitalul Municipal Mediaș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Institutul Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iașului.

Cu ajutorul fondurilor europene, Spitalul Orășenesc Corabia va beneficia de o stație nouă de oxigen. Investiția va crea, printre altele, 127 de posturi finale de distribuție dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum pentru secțiile de spitalizare, Urgențe, Terapia Intensivă și Blocul Operator.

Concret, pentru alimentarea spitalului cu fluide medicale se va realiza o instalație de producere și distribuție fluide medicale, oxigen, aer comprimat și vacuum, compusă din:

  • stație de producere oxigen medical;
  • stație de producere aer comprimat medical:
  • stație de producere vacuum medical;
  • trasee noi de distribuție din țeavă de cupru DHP;
  • 8 tablouri de alarmare;
  • 127 posturi finale de distribuție, dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum, pentru secțiile de spitalizare, CPU,ATI și Bloc Operator;
  • 6 sisteme de monitorizare senzoriconcentrație oxigen în spital.