Masă caldă pentru aproape 590 de elevi din Olt. Școli din șase comune oltene, incluse în program

405

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/ subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi -pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.  Printre beneficiari se numără și elevii din șase școli gimnaziale comunale din Olt.

Șase școli din județul Olt vor organiza programul Masă caldă în anul școlar 2022-2023,  figurând pe lista celor 300 de beneficiare publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre:

  • Școala Gimnazială Corbu -203 beneficiari
  • Școala Gimnazială Făgețelu- 62 elevi
  • Școala Gimnazială Tătulești -47 elevi
  • Școala Gimnazială Topana- 43 elevi
  • Școala Gimnazială Osica de Jos- 139 elevi
  • Școala Gimnazială Alunișu (comuna Spineni)- 95 elevi

,,Practic, a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțate prin PNRAS. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.,, declară ministrul Sorin Câmpeanu.

Școlile află astfel că sunt pe această listă cu puțin înainte de începerea anului școlar, iar normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate. Acest lucru înseamnă că nu se pot face licitații sau să se ofere produse până când nu va fi aprobată hotărârea de Guvern cu normele de aplicare.