Prysmian mărește capacitatea cu 10% la fabrica din Slatina

287

Pentru fabrica de cabluri cu fibră optică din Slatina, cea mai mare unitate de producţie din Europa, dar și cea mai mare fabrică a întregului grup Prysmian, pandemia a însemnat o creștere accelerată a cifrei de afaceri și vânzărilor. Compania anunță majorarea capacității de producție.

În timpul pandemiei, conectarea la internet pentru telemuncă, învățare sau socializare a crescut cu 70%, arată studiile, ceea ce a dus la o creștere în industria sistemelor de cablur. Influențată în bine a fost și fabrica de cabluri cu fibră optică de la Slatina. Potrivit economica.net, grupul italian Prysmian vrea să majoreze cu cel puțin 10% capacitatea de producție la Slatina, numai în acest an investiția fiind de 10 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către Cristian Gheorghe, Sales Director Telecom, Prysmian, Danubian Region.

”În ultimele luni am observat o creștere accelerată a cifrei de afaceri pe toate segmentele de afaceri, inclusiv pe segmentul Telecom, unde digitalizarea implică fibră optică și gama noastră de produse s-a dovedit foarte competitivă. Fabrica de cabluri cu fibră optică din Slatina, cea mai mare din Europa de acest fel, își va mări încă odată capacitatea de producție cu cel putin 10%, numai în acest an investiția ajungând la 10 milioane de euro. Vom continua investițiile în digitalizarea procesului de fabricație de la materiile prime și până la produsul final”, a spus Cristian Gheorghe.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor, iar la Slatina are două fabrici, una de telecom și una de energie, cu un total de peste 1.200 de angajați. Aproape fiecare reţea de comunicaţii instalată în România este realizată cu fibră produsă la Slatina, potrivit ultimelor date.

Pentru primele 6 luni ale 2022, conform raportărilor oficiale, Prysmian Group a înregistrat vânzări de 7,949 miliarde euro și un profit net de 259 milioane euro. Față de aceeași periodă a anului trecut, rezultatele sunt în creștere cu 13,5%, respectiv cu 59,9%.