O statuie s-a prăbușit peste un copil în sediul unei primării

160

Un copil a fost rănit azi după ce ar fi încercat să se urce pe statuetă, iar aceasta a căzut peste el, în sediul Primăriei Capitalei. Copilul a fost dus la spital, iar polițiștii efectuează cercetări.

„În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor”, anunță Poliția Capitalei.

Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Instituția în care a fost rănit copilul este Primăria Generală a Capitalei, iar copilul ar fi încercat să se urce pe statuetă.

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme. Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”, potrivit unui comunicat de presă.

În holul Primăriei Capitalei există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.