Braconieri prinși în fapt pe râul Olt. Polițiștii au confiscat 42kg pește și bunuri de mii de lei

373

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt împreună cu inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Muntenia au desfășurat ieri, 18 august, o acțiune pe fluviul Dunărea, lunca inundabilă a acestuia, dar și pe râul Olt pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Doi braconieri au fost prinși în fapt.

Doi caracaleni s-au ales cu dosare penale, uneltele și ,,prada,, confiscate, fiind depistați unul pescuind ilegal pe barajul râului Olt, la Sprâncenata, altul transportând pește în aceeași zonă. Braconierii au fost prinși în cadrul unei acțiuni tematice derulate ieri în județ.
,,În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate 2 infracțiuni prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare, respectiv una pentru pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit și una pentru deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui. De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 6.100 de lei, respectiv 4 plase de pescuit tip setcă, în lungime totală de 280 de metri, o ambarcațiune pneumatică cu două vâsle și 42 de kilograme de pește viu de diferite specii și dimensiuni, ce a fost eliberat imediat în apele râului Olt.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Unul dintre braconieri, în vârstă de 53 de ani, a fost depistat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 17 kilograme de pește, diverse specii și dimensiuni, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește. Celălalt,  în vârstă de 24 de ani, a fost depistat în timp ce pescuia comercial pe râul Olt, cu ajutorul unei ambarcațiuni și a patru plase de pescuit tip setcă.