CRIMĂ la Balș: Tânără de 22 ani, bătută de frate până a decedat

1034

 O tânără de 22 de ani, care suferea de retard mintal, a decedat după ce fratele acesteia, de 24 de ani, a bătut-o cu bestialitate, în mod repetat. Tribunalul Olt a decis azi arestarea preventivă pentru 24 de ore.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02:45, un cadru medical de pe ambulanță  a sesizat poliția cu privire la faptul că a preluat o pacientă din orașul Balș, cu semne de agresiune fizică, pe care a transportat-o la Spitalul Orășenesc Balș, unde i se efectuează manevre de resuscitare.

,,La fața locului, s-au deplasat polițiștii Poliției Orașului Balș,  care din primele verificări au stabilit faptul că o tânăra, în vârstă de 22 de ani, din orașul  Balș, ar fi fost găsită de fratele acesteia, în vârstă de 24 de ani, în locuință, pe pat, inconștientă și cu sânge la gură. Tânăra, în vârstă de 22 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia. Trupul tinerei a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Inițial, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt. Ieri, în urma activităților investigativ operative ale polițiștilor și în urma rezultatelor necropsiei, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, iar cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

„În perioada 14-15 august, victima, care suferea de retard mintal, a fost agresată în mod repetat şi lovită cu corpuri contondente. În urma violenţelor, marţi, a fost solicitată ambulanţa, dar nu s-a mai putut face nimic, constatându-se decesul”, a precizat procurorul Anca Anuţa.