IȘJ Olt caută directori: sunt așteptați cei interesați cu acord de detașare pentru cele 25 de posturi vacante la licee și școli gimnaziale

459

Pentru că în urma celor două etape de organizare a concursului pentru desemnarea conducerilor unităților de învățământ multe posturi au rămas vacante, iar organizarea unei noi etape se face după începerea noului an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Olt va stabili prin detașare noile conduceri.  În județ au rămas vacante posturi de director și director adjunct la 24 de unități de învățământ.

Cadrele didactice interesate să preia posturile de conducere la școlile din județul Olt în care funcțiile de directori și directori adjuncți nu s-au ocupat prin concurs sunt așteptate să depună la inspectorat acordul pentru detașare și scrisoarea de intenție.

,,În perioada 11.08-16.08.2022, cadrele didactice interesate de ocuparea, prin detașare în interesul învățământului, a unei funcții vacante de director/director adjunct din unitățile de învățământ din județul OLT (conform anexei), în anul școlar 2022-2023, depun la Inspectoratul Școlar Județean OLT, acordul pentru detașare în interesul învățământului pentru funcția de director/director adjunct conform modelului anexat și o scrisoare de intenție, fie la secretariatul ISJ OLT, fie  pe email la adresa secretariat@isjolt.ro, până la data de 16.08.2022, ora 10.00.,, a anunțat IȘJ Olt.

La nivelul județului Olt, au rămas neocupate 20% dintre posturile de directori de școli după cele două etape desfășurate până acum. Ultima etapă s-a soldat și cu nereguli investigate acum de parchet:

Dosar PENAL în urma concursului pentru directori de școli. Ministerul Educației a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina | Realitatea Oltului

La nivelul județului Olt, 144 de directori și-au început mandatele de conducere a unităților de învățământ din Olt din semestrul II al anului școlar 2021- 2022, după ce au promovat concursul organizat în octombrie-noiembrie 2021. La cea de-a doua etapă au fost scoase la concurs 58 de posturi ( 45 de directori și 12 directori adjuncți), 24 de unități de învățământ rămânând și de această dată fără conducere.

Au rămas neocupate 20 posturi de director plin și 5 de director adjunct la 24 de școli gimnaziale și liceele tehnologice Crâmpoia, Iancu Jianu, Drăgănești-Olt și Nicolae Bălcescu Balș. LISTA: Functii-vacante

La posturile din listă  vacante se adăugă și postul de director la Școala Gimnazială nr.1 Balș.

Cea de-a treia etapă a concursului de directori va avea loc pe 8 septembrie proba scrisă și între 22- 29 septembrie interviurile. Pe 4 octombrie vor fi validate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire.