Accident în Bulgaria cu ȘASE români implicați. Doi sunt în stare gravă, internați într-un spital bulgar

110

Trei autoturisme, din care două înmatriculate în România, au fost implicate într-un accident produs ieri după-amiază în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena. Doi cetăţeni români se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină. Alţi patru români au fost implicaţi în accident.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a arătat că a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre un accident rutier produs ieri în Bulgaria, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a precizat MAE.

Personalul consular efectuează demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului. Familiile pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.