Dramă românească pe un drum din Bulgaria. Un autocar plin cu români s-a zdrobit de copacii de pe marginea drumului

246

Un autocar plin cu români și câțiva turci, care venea spre bucurești de la Istambul, a fost zdrobit în urma unui accident grav, produs în Bulgaria. Patru persoane, între care trei români, au murit, alte nouă au fost rănite, cinci în stare gravă. Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis după ei mai multe elicoptere SMURD.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite într-un accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo. Cinci persoane dintre cele rănite au fost aduse în țară cu elicopterele SMURD. Autocarul venea de la Istanbul și mergea la București, fiind condus de un echipaj de doi șoferi turci, unul dintre ei adomind la volan. Mijlocul de transport persoane a intrat în plin  o mașină parcată pe marginea drumului după care s-a oprit în mai mulți arbori de pe marginea drumului. Numărul victimelor ar fi putut fi maimare dacă, în momentul impactului, pasagerii autoturismului, trei la număr, nu au fi fost în afara mașinii.

Potrivit autorităților bulgare, acidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive și a oboselii care l-ar fi făcut pe șoferul turc, aflat la volan, să ațipească.

 

,