Adrian Năstase propune reducerea numărului de bugetari cu 25% pentru a salva economia

253

Guvernanții vin cu tot felul de propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare în vederea trecerii cu bine peste această perioadă dificilă. Fostul premier Adrian Năstase le spune ,,verde în față” că demersurile lor sunt sortite eșecurilor. Potrivit acestuia, o decizie importantă ar trebui să prevadă reducerea numărului de bugetari cu 25%. EL a explicat că statul se poate achita cu succes de obligații și cu un număr mult mai mic de funcționari.

Fostul premier Adrian Năstase a făcut declarații incendiare în această seară la Antena 2. În opina sa, încercările Guvernului de a reduce cheltuielile sunt sortite eșecurilor pentru că nu își ating obiectivul. În opinia sa, Guvernul ar trebui să reducă cu 25% numărul bugetarilor.

„In Romania sunt, in momentul de fata, 1,25 milioane de bugetari. Când eu eram premier erau 800.000. Cred ca o reducere de 25% a numărului bugetarilor ar însemna o economie reala in banii de la buget. Tonner-ul si celelalte hârtii, astea nu fac economii”, a declarat Năstase.

Fostul premier a susținut că este „evident” o măsură nepopulară, însă „e nevoie de masuri mult mai radicale” si ca actualul Guvern ar putea sa adopte o asemenea măsura pentru că se afla într-un moment politic prielnic: „PNL si PSD sunt la guvernare, deci nu este nicio șansa ca o astfel de măsura radicala sa fie jucata de unul împotriva celuilalt in vederea alegerilor”, a explicat Năstase.

Fostul premier a făcut și o glumă amară: Când am fost popular, am pierdut alegerile, poate ca fiind nepopular le-aș câștiga”.