Pregătirea pentru BAC, neinteresantă pentru absolvenții care nu au luat examenul

147

Absolvenții de liceu care nu au luat bacalaureatul par să ignore eforturile profesorilor de a-i sprijini în vederea trecerii cu bine a acestui examen în sesiunea de toamnă. Numărul celor care participă la orele de pregătire gratuită desfășurate în unitățile de învățământ este extrem de mic. De multe ori, în clase ajung doar dascălii. Aceștia speră ca elevii care își vor încerca norocul în această nouă sesiune să repete materia necesară folosind caietele de notițe de la clasă.

Daniela Constantin a absolvit Liceul Tehnologic ,,Alexe Marin” din Slatina. Deși a participat la examenul de Bacalaureat din vară, ea nu a reușit să obțină notă de trecere decât la limba și literatura română. Acum se pregătește intens la matematică și biologie pentru a obține importanta diplomă.

Tânăra este una dintre zecile de absolvenți ai acestei unități de învățământ care nu au reușit să treacă cu bine de examenul de bacalaureat. Pentru a veni în sprijinul lor, conducerea liceului a stabilit un program de meditații. Din păcate, singurii care vin zi de zi la orele de pregătire sunt profesorii.

Nu doar elevii care nu au luat Bacul se pregătesc pentru sesiunea de toamnă a examenului, ci și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt. Ei vor ca cele câteva sute de elevi înscriși să participe la examen în condiții cât mai bune.

Probele scrise ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului se susțin în zilele de16,17 și 18 august, iar rezultatele vor fi făcute publice la sfârșitul acestei luni. Cei nemulțumiți vor putea depune, în aceeași zi contestații.