INCREDIBIL Plajă pe insulele de nisip din mijlocul Dunării, la Corabia

442

Nivelul Dunării înregistrează pe sectorul Corabia, județul Olt, cele mai mici valori din ultimele trei decenii. Debitul înregistrat în aceste zile este la jumătatea celui din vara anului trecut. Această situația a făcut ca activitatea economică pe partea românească a fluviului să nu se mai poată desfășura, de ceva timp, niciun fel de activitate economică. Dacă agenții economici sunt supărați, oamenii au înlocuit plimbările pe Dunăre cu barca, șalupa sau skyjeturile cu sesiunile de plajă pe noile insule apărute în mijlocul fluviului.

Scăderea dramatică a debitului Dunării a creat probleme multor agenți economici din zonă. În Portul comercial de la Corabia de ceva timp nu se mai desfășoară niciun fel de activitate. Deținătorii de depozite nu-și  mai pot transporta cerealele cu ajutorul barjelor în Portul Constanța. Bine nu o duc nici deținătorii de bărci, șalupe sau skyjeturi, care nu mai pot mot folosi pentru agrement ambarcațiunile în care au investit sume importante.

Amatorii de agrement în zona Corabia au ales să înlocuiască plimbările pe Dunăre cu sesiuni de plajă pe  noile insule apărute în mijlocul fluviului, pe partea românească. Ei recunosc că nu s-ar fi așteptat la așa ceva.

Debitul fluviului înregistrat în această perioadă este la jumătatea celui din vara trecută. Potrivit autorităților, nivelul Dunării este, pe sectorul Olt, cel mai mic din ultimele trei decenii.

În ultimele două zile, debitul Dunării pe sectorul Corabia a fost de 2.000 de mc pe secundă. Autoritățile speră ca el să nu mai scadă pentru a nu fi afectate și flora și fauna fluviului.